Оновлений меморандум із МВФ: у Мінфіні розповіли, чи злетять тарифи на електроенергію.

Графік тарифів на електроенергію
Графік тарифів на електроенергію

Згідно з результатами перегляду програми Extended Fund Facility (EFF), оновлений Меморандум МВФ не містить вимог щодо підвищення тарифів на енергоносії в Україні.

Замість цього, українська сторона спільно з експертами Фонду обговорюють різні варіанти реформування енергетичної системи та забезпечення її стабільності, повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

Це рішення прийнято через значний збиток, завданий російською агресією енергетичній інфраструктурі України, та її вплив на відновлення економіки країни.

Меморандум від 18 жовтня 2024 року повторює потенційні заходи з попередніх оновлень, не пропонуючи нових та не створюючи зобов'язань щодо збільшення тарифів під час війни.

Енергетика України

Уряд України продовжує працювати над усуненням наслідків масштабних атак на енергетичну систему. Серед впроваджених заходів - розширення ролі програми "5-7-9" та Фонду розвитку підприємництва у підтримці енергетичного сектору, а також впровадження програм кредитування державними банками.

Енергетичний сектор лишається одним із ключових напрямків співпраці України з міжнародними партнерами та експертами МВФ з метою стабілізації економічної ситуації в країні.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua