Операція, яка ввійде в історію: нардеп розповів, як ЗСУ готувалися до наступу на Курщину.

Нардеп розповідає про підготовку ЗСУ до наступу на Курщину
Нардеп розповідає про підготовку ЗСУ до наступу на Курщину

Депутат від фракції "Голос", секретар парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, полковник СБУ Роман Костенко у інтерв'ю Яніні Соколовій розповів про підготовку до наступу ЗСУ на Курщину. Він зазначив, що ця операція стане історичною, оскільки в сучасній війні складно здійснити раптове наступлення на прозорому полі бою. Проте, українським Силам оборони це вдалося.

Комбриги розповіли Костенку, що солдати кілька днів переховувалися в лісах та чекали моменту наступу.

Проводилася розвідка, вводився противник в оману. Необхідно було, щоб він думав, що ми укріплюємо кордон, а не збираємося атакувати

Під час прориву кордону спочатку активно використовувалася артилерія, а потім десантні війська прорвали оборону противника і пішли вперед.

Попередньо аналітики DeepState виявили, які російські сили були перекинуті на Курщину.

Крім того, в Курській області один український боєць за добу зміг переконати більше 10 росіян здатися в полон.

Цей наступ ЗСУ на Курщину показав, наскільки багато у російській армії є проблемних місць. Крім того, це дає сигнал союзникам Києва про те, що Україна може змінити хід війни.

Президент Володимир Зеленський підписав кілька законів, пов'язаних з військовими, зокрема, про статус українських бійців, що воюють на території Росії.

20 серпня Верховна Рада підтримала законопроєкт №11483, який гарантує військовим, які беруть участь в бойових діях у РФ, зокрема у Курській області, такі ж виплати та преференції, як на передовій.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua