Операція в Курській області: аналітики DeepState розкрили нові деталі.

Операция Курская область, DeepState
Операция Курская область, DeepState

Українські сили продовжують визволяти Курську область

Моніторинговий проєкт DeepState розкрив деталі другого дня боїв у Курській області РФ. 7 серпня Сили Оборони України звільнили кілька селищ, включаючи Гуєво, Горналь, Гоголівку, Рубанщину, Нижній Клин та Миколаєво-Дар'їво.

Штурмові групи продовжують просуватися та зайняли Зелений Шлях та Миколаєво-Дар'їно. За даними аналітиків, ворог перебуває у Новоіванівці, Ольгівці та Крем'яному.

У Суджі українські військові закріплюються та здійснюють обходження селища з півночі.

«На півдні вдалося звільнити Гуєво та Горналь. Розпочався активний рух в бік Малої Локні. З цього дня і надалі, цей напрямок отримуватиме найбільше суперечливої інформації», – заявляє DeepState.

Аналітики попереджають, що необхідно бути обережними з оновленням інформації, так як її достовірність може варіюватися залежно від джерела.

Нагадаємо, 12 серпня Олександр Сирський підтвердив присутність ЗСУ в Курській області та заявив, що Україна контролює в Росії територію площею в 1000 кв. км. Президент України Володимир Зеленський вимагає від військових та інших посадовців підготувати гуманітарний план для проведення операції в околицях Курської області.

Попередньо DeepState повідомляє, що ворожа армія втратила контроль над 44 населеними пунктами області. Про статус ще десяти міст немає достовірних відомостей.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua