Оперний співак 13 місяців провів на фронті: історія ветерана з Дніпра.

Оперний співак-ветеран Дніпра на фронті
Оперний співак-ветеран Дніпра на фронті

Сергій Гаврилов – ветеран війни, який підтримує побратимів українською музикою

Сергій Гаврилов – ветеран війни, який протягом 13 місяців служив у 128-й бригаді територіальної оборони Збройних сил України. До цього він працював у Дніпровському академічному театрі опери та балету протягом 18 років. Про це повідомляє «Суспільне».

Перед початком війни, Сергій покинув свою роботу і почав надавати приватні уроки музики. Але коли Росія почала агресію, він вирішив піти на захист України. Незважаючи на проблеми зі зором, Сергій воював на Харківському, Донецькому та Луганському напрямках.

Наразі Сергій Гаврилов виконує українські пісні, щоб підтримати моральний дух своїх братів по зброї. Він разом з культурним десантом відвідує військових. Він почав співати ще в дитинстві і навіть під час військової служби він був у складі ансамблю армії. Крім того, він отримав музичну освіту і став оперним співаком. Протягом 18 років він виступав на сцені Дніпровського театру опери та балету.

«Психологічно це дуже важко, фізично це дуже важко. Хоча деякі говорять: «Ай, та що там співати» – це дуже важко. Ти один, перед тобою оркестр, а є ще глядачі, але мені було просто – я нікого не бачив», – розповів Сергій.

Кілька років до початку війни, Сергій змушений був завершити свою театральну кар'єру через проблеми зі зором. Але після початку війни, він був призваний до військомату. У перший день війни, коли снаряд пролетів над будинком його студентки, він вирішив залишити все і піти до військомату.

Сергій став оператором протитанкових ракетних комплексів і брав участь у війні на Харківському, Луганському та Донецькому напрямках. За словами Гаврилова, він постійно співав – під час копання окопів, перед та після бойових дій. Навіть під час служби в бригаді, він також добровільно керував хором у церкві.

Після 13 місяців служби, Сергія звільнили через проблеми зі здоров'ям. Його зір погіршився до рівня -13 і -10. Він провів два місяці в лікарні, де пройшов лікування. Недавно він також пройшов операцію на очах. В даний час він продовжує співати і надавати приватні уроки з фортепіано. Зараз його побратими звертаються до нього, щоб навчитися грати або співати.

До речі, раніше з полону втечу здійснив розвідник з 58-ї окремої мотопіхотної бригади імені гетьмана Івана Виговського – Вадим, відомий під позивним Вадос. Він повернувся до своїх і продовжив боротьбу з окупантами. За його словами, найчастіше, окупанти обговорюють його у радіозв'язку.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua