Оприлюднено рейтинг впливових воєнних блогерів: хто в першій пятірці.

Рейтинг впливових воєнних блогерів
Рейтинг впливових воєнних блогерів

На порталі The Page відбулось голосування за найвпливовіших воєнних блогерів. Перше місце в рейтингу зайняв Олексій Петров, офіцер ЗСУ та письменник.

У довгому списку вибирали учасників, які спеціалізуються на воєнній тематиці та мають не менше 50 тисяч підписників у соціальних мережах. До голосування додано кілька кандидатур за підказкою читачів.

Сформувалась перша десятка рейтингу, яка включає найпопулярніших і найдовіреніших блогерів.

Топ-5 рейтингу воєнних блогерів:

Олексій Петров. Офіцер ЗСУ, він пішов на війну у 2014 році та став популярним блогером у Facebook. Він написав книгу про події на фронті у Маріуполі та був активним учасником групи, що підтримувала комфортні умови проживання для військовослужбовців. Під час повномасштабного вторгнення він повернувся на фронт та приєднався до десантно-штурмових військ.
Юрій Бутусов. Головний редактор ЦензорНЕТ, він почав активно відвідувати передову під час війни. На його YouTube-каналі вже понад 1,1 мільйона підписників.
Олександр Карпюк (Serg Marco). Він почав дописувати під псевдонімом Serg Marco після участі у Революції Гідності, а також волонтерства. У 2016 році він видав книгу про гібридну війну. Нині він служить у 59 окремій мотопіхотній бригаді Якова Гандзюка.
Костянтин Машовець. Координатор групи Інформаційний спротив, експерт з проблем безпеки та полковник запасу. Його телеграм-канал має понад 70 тисяч підписників.
Роман Бочкала. Він був співзасновником інформаційного агентства Стоп корупції ТВ, а також активним діячем благодійного фонду Батальйон волонтер. У нього є власний телеграм-канал та YouTube-канал.

Також до топ-10 рейтингу увійшли Анатолій Штефан (Штірліц), Тарас Березовець, Роберт Бровді, Валерій Прозапас та Олександр Коваленко. Раніше був опублікований рейтинг політиків, які найбільше витрачають на свою рекламу у Facebook.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua