Орбан підтримав заяви Трампа про мир в Україні.

Україна: підтримка Орбана Трампом
Україна: підтримка Орбана Трампом

Орбан висловив свою підтримку Трампу

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що в разі перемоги Дональда Трампа на президентських виборах, він ще до інавгурації доб'ється миру в Україні.

Орбан зазначив, що 7 листопада планується неформальний саміт європейських лідерів в Будапешті, який відбудеться лише за два дні після американських виборів.

"Я щасливий, що неформальний саміт європейських лідерів відбудеться в Будапешті 7 листопада – через два дні після виборів (у США, – ред.)", – сказав Орбан.

Він вважає, що це хороший шанс обговорити подальші дії стосовно конфлікту в Україні і оцінити, що потрібно робити після нього.

Орбан зазначив, що є "значна різниця" між підходом Трампа до зовнішньої політики і політикою сучасної адміністрації США.

"Ви можете обрати за кого з них будете голосувати, вихідних днів не буде," – зазначив Орбан. – "Ми відкриємо кілька пляшок шампанського, якщо Трамп переможе".

Орбан висловив впевненість, що Трамп буде діяти негайно після перемоги, "аби досягти миру".

"Трамп вчинить оперативні кроки, тому як європейські лідери, ми не можемо втрачати час, бо між виборами та інавгурацією нового президента немає такого тривалого періоду, як зазвичай. Ми повинні реагувати розумно, філософськи, стратегічно, а потім – швидко на рівні практичних дій," – додав Орбан.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua