Папа Римський презентує свої перші мемуари «Надія»: деталі.

Папа Римський з книгою «Надія»
Папа Римський з книгою «Надія»

Папа Франциск видававав свої мемуари під назвою "Надія"

Папа Римський Франциск представить свої мемуари під назвою "Надія", які стануть першою автобіографічною книгою понтифіка. Про це повідомило видавництво Penguin Random House.

Папа Римський працював над книгою "Надія" протягом шести років разом з італійським видавцем Карло Муссо. Спочатку планувалося опублікувати мемуари після смерті понтифікату, але згодом вирішили випустити їх до ювілейного Святого року Католицької церкви, який відбувається кожні 25 років.

У книзі "Надія" Папа Франциск розповідає про своє походження та еміграцію предків до Латинської Америки, про своє дитинство, юність, вибір покликання і доросле життя. Мемуари охоплятимуть весь період папства Франциска до сьогодення.

Книга мого життя - це історія шляху надії, шляху, який я не можу відокремити від шляху моєї родини, мого народу, всього народу Божого. На кожній сторінці, у кожному уривку, це також книга тих, хто подорожував зі мною; тих, хто прийшов раніше; тих, хто прийде потім.

У мемуарах також будуть представлені раніше неопубліковані фотографії. Книга "Надія" вийде 14 січня 2025 року в Великій Британії.

Нагадаємо, що мемуари Бориса Джонсона, під назвою "Unleashed", продали 42 528 примірників протягом першого тижня після публікації 10 жовтня.

Також варто відзначити, що 26 листопада 2024 року ексканцлерка Німеччини Ангела Меркель представить свою автобіографічну книжку "Свобода. Спогади 1954-2021".


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua