Паралельно з операцією в Курській області: ЗСУ намагалися прорватися під Білгородом, - ISW.

Бойці ЗСУ воналитиз у боях
Бойці ЗСУ воналитиз у боях

Українські військові повернулися з поразкою з Білгородської області

За даними Інституту вивчення війни (ISW), українські військові не змогли повторити успіху "Курського прориву" в Білгородській області. Вони змушені були залишити цю територію через сильну підготовку російських військ до відбиття транскордонних атак.

За повідомленнями з відкритих джерел та свідчень, українські війська більше не утримують позиції на території Білгородської області з 16 серпня. Однак, у звіті Інституту вивчення війни зазначається, що українські солдати змогли просунутися приблизно на 10 кілометрів у районі прикордонного пункту пропуску "Колотилівка" перед тим, як були змушені залишити цю територію.

За свідченнями українських військових, російські війська були краще підготовлені до відбиття українських атак, ніж у Курській області. Вони встановили багато протитанкових укріплень поблизу кордону і замінували територію. Артилерійські підрозділи та авіація здійснювали атаки на українські війська, коли вони намагалися перетнути кордон.

Також, Інститут вивчення війни зазначає, що російські війська, ймовірно, краще захищають деякі ділянки кордону, ніж інші. Після початку операції, українські війська швидко просунулися на інших ділянках кордону з Курською областю.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua