Пенсійні сюрпризи: кому і скільки насправді додали до виплат.

Пенсійні сюрпризи: кому і скільки
Пенсійні сюрпризи: кому і скільки

Експерт з пенсійних питань та журналіст Сергій Коробкін пояснив, що не всі пенсіонери отримали підвищення пенсій, як обіцяли у ЗМІ і офіційних повідомленнях. Це сталося через плутанину між поняттями "надбавка" та "підвищення" пенсій. Закон не передбачав перерахунок пенсій для 73-річних пенсіонерів, крім тих, хто продовжує працювати.

"Виняток становлять пенсіонери, які продовжують працювати. Частині з них зробили автоматичний перерахунок пенсії з 1 квітня, а доплату за квітень і травень разом з новим розміром пенсії здійснили в червні", - зазначив Коробкін.

Повышение пенсий в Украине, пенсии в 2022 году

За даними минулого року, підвищення пенсій отримали лише 400 тисяч з 650 тисяч працюючих пенсіонерів. Експерт пояснив систему вікових надбавок. Наприклад, пенсіонерам у віці 70 років можуть встановити доплату до 300 гривень, у 75 років до доплати додають 156 гривень, загальна надбавка становить 456 гривень, а у 80 років додають 114 гривень, загальне підвищення становить 570 гривень. Однак ці надбавки не завжди збільшують загальну суму пенсії через особливості розрахунку.

Експерт закликає пенсіонерів бути обережними з новинами про підвищення пенсій та не сліпо вірити офіційним повідомленням влади. Він також радить уважно перевіряти пенсійні виписки та звертатися за роз'ясненнями до відповідних органів у разі появи питань.

Нагадаємо, ПФУ пояснив ситуацію з виплатою пенсій, субсидій та лікарняних за серпень.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua