Пентагон отримає ракети з ядерними боєголовками для запуску з підводних човнів.

Ракети з ядерними боєголовками для підводних човнів
Ракети з ядерними боєголовками для підводних човнів

Пентагон виділив $2,1 млрд на виробництво ракет та ядерних боєголовок до них. Згідно з офіційною заявою відомства, Пентагон уклав контракт з корпорацією Lockheed Martin на виробництво міжконтинентальних балістичних ракет Trident II D5 з новими ядерними боєголовками. Сума контракту становить $2,1 млрд.

«Компанія Lockheed Martin Space отримала доповнення до контракту на суму $2,1 млрд для виробництва ракет Trident II D5 та підтримки розміщених систем, а також розробки Warhead 93/Mark7», – зазначено в тексті.

Ці нові боєголовки призначені для запуску з підводних човнів. Роботи з виробництва планують завершити до 30 вересня 2029 року.

Раніше Сполучені Штати провели електронний тестовий пуск міжконтинентальної балістичної ракети Minuteman III на авіабазі Оффут у штаті Небраска. Однак це тестування не включало фактичне запуск ракети. Попередні випробування Minuteman III завершилися відмовою двигуна.

Міністерство оборони США також розпочало роботу над проєктом під назвою «Пеле», який передбачає створення мобільного ядерного реактора. За планом, роботу над реактором почнуть на початку наступного року, а до 2026 року повністю зібраний пристрій буде доставлено до Національної лабораторії Айдахо (INL).


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua