Перед закриттям Олімпіади поліція провела евакупцію навколо Ейфелевої вежі.

Евакуація біля Ейфелевої вежі перед закриттям Олімпіади
Евакуація біля Ейфелевої вежі перед закриттям Олімпіади

Поліція Парижу евакуювала людей з території навколо Ейфелевої вежі після того, як помітила чоловіка, що піднімався на пам'ятку.

Стражі правопорядку помітили, що напівоголений невідомий чоловік підійшов до 330-метрової вежі. Невідомо, звідки він почав своє сходження, але його помітили просто над олімпійськими кільцями, що прикрашають другу частину монумента, прямо над першим оглядовим майданчиком.

Поліція відвела відвідувачів із зони навколо пам'ятки близько 15:00. Деяким відвідувачам, яких ненадовго утримали на другому поверсі, дозволили вийти після близько 30 хвилин.

Не забуваймо, що Ейфелева вежа цього року була центральною частиною церемонії відкриття Літніх Олімпійських Ігор, а Селін Діон виконала серенаду місту з одного з оглядових майданчиків.

Нагадаємо, що сьогодні відбудеться церемонія закриття Олімпійських Ігор-2024, яку називають справжньою подорожжю у часі. Прапороносцями України будуть срібні призери Ігор Парвіз Насібов та Людмила Лузан.

Літні Олімпійські ігри проходять у Парижі та 16 інших містах Франції, а також на острові Таїті, що входить до складу французької заморської країни та заморського колективу Французької Полінезії. На цих Олімпійських іграх відбудеться дебют брейкдансу як олімпійського виду спорту, і це будуть останні Олімпійські ігри, проведені за президентства Томаса Баха.

Ігри 2024 року є першими, де однакова кількість спортсменів серед чоловіків і жінок. Загальна вартість організації Ігор становить 8,3 мільярда євро.

Церемонія відкриття розпочалася о 19:30 26 липня 2024 року. Це стало другим випадком в історії, коли відкриття Олімпійських ігор відбулося за межами стадіону (першою було відкриття Літніх юнацьких Олімпійських ігор 2018 року).

Парад націй пройшов під час параду човнів по Сені від мосту Аустерліц до Єнського мосту, а офіційні заходи відбулися на площі Трокадеро на тимчасовому "міні-стадіоні". Маршрут параду пролягав 6 кілометрів і включав культурні елементи церемонії та види на визначні пам'ятки Парижа.

Керівником церемонії Літніх Олімпійських та Паралімпійських ігор 2024 року став режисер Тома Жоллі.

Олімпіада-2024. Медальний залік


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua