Перші онлайн-одруження в «Дії»: Федоров розповів деталі.

Перший онлайн-шлюб в «Дії»: Федоров розповів деталі
Перший онлайн-шлюб в «Дії»: Федоров розповів деталі

Перші пари вже скористалися застосунком "Дія" для оформлення шлюбу. Бета-тестування цієї функції вже пройшло понад п'ять тисяч закоханих. Про це повідомив Михайло Федоров, міністр цифрової трансформації.

Він назвав шлюб по відеозв'язку справжньою революцією у сфері державних послуг. У цифровому ДРАЦСі вже розписалось три пари в рамках бета-тестування. "Дія" провела вихідні, щоб підготуватися до впровадження цієї функції.

Першою парою, яка одружилася, стали Роман Лозинський, активіст, військовий та народний депутат, і Світлана Кісільова, фахівчиня зі соціальних та поведінкових комунікацій і викладачка Українського католицького університету.

Міністр зауважив, що ця пара вирішила одружитися в "Дії" як справжні early adopters. Їхня весільна церемонія поєднала онлайн-та офлайн-елементи. Він також додав, що загалом на бета-тестування записалося 2,5 тисячі пар. Скоро ця послуга буде доступна для всіх.

Федоров підкреслив, що Україна стала першою країною, де можна одружитися без відвідування ДРАЦСу. Також ця послуга стане доступною навіть для пар на відстані.

Минулого травня стало відомо, що українці можуть брати участь у бета-тестуванні шлюбу по відеозв'язку в застосунку "Дія".

Тепер українці можуть зареєструвати шлюб швидко та зручно через "Дію", не потрібно багато заповнювати паперових заяв та ходити до ДРАЦСу.

Найближчим часом в Україні запустять послугу онлайн-шлюбу через відео в мобільному застосунку "Дія".


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua