П'єру Рішару – 90: цікаве про знаменитого французького актора.

П'єру Рішару – 90: французький актор
П'єру Рішару – 90: французький актор

Актор театру і кіно, режисер, комік П'єр Рішар святкує свій 90-й день народження сьогодні, 16 серпня.

Рішар славиться такими фільмами, як "Блаженний Олександр", "Високий блондин у чорному черевику", "Повернення високого блондина", "Близнюк", "Невдахи", "Татусі", "Втікачі", "Укол парасолькою", "Ліворуч від ліфта" та інші.

Актор народився 16 серпня 1934 року у місті Валансьєн, Франція. Він почав розсмішувати своїх однолітків, щоб здобути їхню симпатію, оскільки його знущалися через його знатний родовід.

У 1967 році режисер Ів Робер запросив його знятися у фільмі "Блаженний Олександр". Це зробило Рішара відомим завдяки його комедійним ролям.

Співпраця з Депардьє

Було вперше, коли Рішар і Жерар Депардьє зіграли разом у фільмі "Невдахи" у 1981 році. Ця співпраця була надзвичайно вдалою і стала видатною подією для французького кіно.

Продовження їхньої співпраці привнесло ще більше сміху у фільмах "Татусі" та "Втікачі". Ці фільми мали соціальний трагікомічний підтекст, що зробило їх ще більш смішними. Рішар і Депардьє були не тільки партнерами на екрані, але й близькими друзями поза ним.

У 1996 році Рішар знявся у комедії "Тисяча й один рецепт закоханого кухаря" грузинського режисера Нани Джорджадзе, за яку він отримав нагороду "Найкращий актор".

Нагадаю, що у 2015 році Рішар відвідав Київ, презентуючи власне вино. Він зустрівся з Олегом Скрипкою, який подарував йому українську вишиванку.

У 2024 році Пʼєр Рішар вступив до команди United24 та підтримав захист України проти російських окупантів.

15 серпня померла акторка Джина Роулендс, відома за своїми ролями в фільмах "Щоденник пам'яті" та "Інша жінка".


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua