ПФУ роз'яснив нову процедуру ідентифікації для пенсіонерів: як не втратити виплати.

Пенсіонери отримують ідентифікацію для виплат
Пенсіонери отримують ідентифікацію для виплат

Відтепер пенсіонерам треба проходити ідентифікацію для отримання пенсійних виплат

Пенсійний фонд України повідомив, що ВПО (Ветерани праці і оборони) мають пройти ідентифікацію, яка потрібна для отримання пенсійних виплат. Це стосується пенсіонерів, які були зареєстровані до 24.02.2022 року та отримують пенсію в АТ "Ощадбанк".

Фізична ідентифікація повинна проводитися кожні шість місяців. Це можна зробити кількома способами, зокрема відвідавши відділення АТ "Ощадбанк" або сервісні центри Пенсійного фонду України з документом, що посвідчує особу. Також є можливість скористатися особистим кабінету на вебпорталі ПФУ або здійснити ідентифікацію поштою, якщо пенсіонер знаходиться за кордоном. Третій варіант - відеоідентифікація в територіальних органах ПФУ. Запис на ідентифікацію можна здійснити через вебпортал електронних послуг або контакт-центр ПФУ.

Процедура відеоідентифікації триває до 30 календарних днів з дати подання заяви і, як правило, займає близько 20 хвилин. Під час сеансу пенсіонеру потрібно назвати своє ім'я та особисті дані, показати паспорт та відповісти на декілька запитань.

Результат відеоідентифікації надсилається на електронну пошту і зберігається в особистому кабінеті на вебпорталі ПФУ та в електронному пенсійному досьє.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua