Південна Корея може надати зброю Україні через військову активність КНДР.

Зображення активності військової КНДР
Зображення активності військової КНДР

Південна Корея готова допомогти Україні через дії Північної Кореї

Президент Південної Кореї Юн Сук Йоль заявив, що його країна готова змінити свою позицію щодо надання зброї Україні через військову активність Північної Кореї в Україні. Він це заявив під час прес-конференції з президентом Польщі Анджеєм Дудою в Сеулі.

За інформацією Yonhap News Agency, Південна Корея зараз не надає пряму летальну зброю, але це може змінитися через військові дії Північної Кореї в Україні.

Президент Юн Сук Йоль наголосив, що якщо Північна Корея продовжуватиме війну в Україні, Південна Корея надасть підтримку Україні та розгляне вжиття необхідних заходів для забезпечення безпеки Корейського півострова.

Президент Володимир Зеленський також заявив про нарощування союзництва між Росією та Північною Кореєю, яке фактично включає останню у війну проти України. Також було повідомлено, що Президент Путін передав до Держдуми проєкт ратифікації договору про "всеосяжне стратегічне партнерство" між РФ та Північною Кореєю.

Дані Головного управління розвідки Міноборони України підтверджують, що близько 11 тисяч північнокорейських солдатів готуються до участі у бойових діях в Україні. Національна розвідувальна служба Південної Кореї також підтверджує відправлення 1500 спецпризначенців до Росії та планування відправки до 12 тисяч військових.

Міністр оборони США Ллойд Остін поки не підтвердив ці дані, а Північна Корея назвала їх безпідставними чутками та заявила про легітимні та співпрацю з Москвою.

Нагадаємо, перші північнокорейські підрозділи вже прибули на Курщину.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua