Південна Корея посилить заходи до Telegram через скандал із дипфейками - ЗМІ.

Південна Корея посилює заходи щодо Telegram
Південна Корея посилює заходи щодо Telegram

Південна Корея зміцнює боротьбу з месенджером Telegram через скандал з дипфейками

Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль оголосив про посилення заходів проти месенджера Telegram через скандал з дипфейками сексуального характеру, в якому брали участь південнокорейські жінки, повідомляє Reuters.

За інформацією агентства, президент закликав ретельно розслідувати злочини сексуального характеру в цифровому середовищі після повідомлень ЗМІ про поширення відвертих зображень та відеороликів з південнокорейськими жінками в чатах Telegram.

За даними поліції, протягом перших семи місяців 2024 року було зареєстровано 297 випадків онлайн-злочинів сексуального характеру. Це число перевищує показник минулого року (180 випадків) та майже вдвічі більше, ніж у 2021 році. Більшість підозрюваних – підлітки та молоді люди віком близько 20 років.

Газета Hankyoreh звернула особливу увагу на аналіз каналів Telegram, де поширювалися дипфейки зі студентками університету, а також ученицями старшої та середньої школи.

Цього тижня профспілка вчителів та працівників освіти заявила про кілька випадків, коли школярі стали жертвами сексуальних дипфейків. Вони закликають Міністерство освіти провести розслідування.

Згідно з даними Центру підтримки жертв сексуального насилля в армії, у чатах Telegram також виявлено відверті дипфейки, спрямовані на жінок-військовослужбовців.

Репутація Telegram у Південній Кореї постраждала декілька років тому після виявлення мережі, яка займалася сексуальним шантажем у чатах програми.

Reuters зазначає, що публікації останніх днів співпали з арештом засновника Telegram Павла Дурова у Франції 24 серпня. Французькі правоохоронці розслідують справи про дитячу порнографію, незаконний обіг наркотиків і шахрайство, які, як вважається, здійснювалися за допомогою зашифрованого додатка для обміну повідомленнями.

Джерело: РБК-Україна


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua