"Північна бригада": країнам Північної Європи запропонували підготувати по батальйону ЗСУ.

Північна бригада: ЗСУ пропонує підготувати батальйон
Північна бригада: ЗСУ пропонує підготувати батальйон

Під час візиту заступника міністра оборони України Олександра Балануци до Норвегії, північноєвропейським державам запропонували приєднатися до проєкту "Північна бригада". Кожна країна Північної Європи має можливість підготувати та озброїти батальйон, повідомили у Міністерстві оборони.

Українська делегація пропонувала Норвегії долучитися до проєкту "Північна бригада" під час зустрічі з держсекретарем норвезького Міністерства оборони Анн Марі Аанеруд.

Також під час семінару Північної оборонної промисловості з Данії, Ісландії, Норвегії, Фінляндії та Швеції, закликали до співробітництва та інвестицій в українську оборонну промисловість.

"Оборонні компанії та країни Північної Європи, долучившись до проєкту "Північна бригада", отримають можливість продемонструвати ефективність виробів північноєвропейської оборонної промисловості на реальному полі бою. Обʼєднаємо зусилля для спільної перемоги",
сказав Олександр Балануца учасникам заходу.

Українська делегація також провела зустріч з представниками компаній оборонної промисловості. Крім того, делегація Міноборони України заявила про потребу збільшення допомоги від держав-партнерів.

Були обговорені питання євроатлантичної інтеграції України та збільшення допомоги в межах програми Нансена. Анн Марі Аанеруд запевнила, що Норвегія залишається відданою у своїй підтримці України.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua