Північнокорейські військові інженери допомагають Росії в Україні, - The Guardian.

Військові інженери КНДР допомагають Росії в Україні
Військові інженери КНДР допомагають Росії в Україні

За інформацією газети The Guardian, Росія використовує військових інженерів з Північної Кореї для наведення балістичних ракет на Україну.

Підтвердження загибелі деяких північнокорейців, які беруть участь у бойових діях на окупованих територіях України, отримано від джерел в Києві та Сеулі.

Згідно з українськими джерелами, за російськими лініями знаходиться кілька десятків північнокорейських військових, які підтримують пускові системи для ракет KN-23.

Міністр оборони Південної Кореї Кім Йон Хюн заявив в сесійній залі, що "дуже ймовірно", північнокорейські офіцери були відправлені для боротьби разом з росіянами, і кілька з них загинуло під час атаки. Андрій Коваленко, керівник Центру протидії дезінформації України, також підтвердив загибель деяких північнокорейців у Росії.

Згідно з The Guardian, Північна Корея виграє від участі у війні проти України, оскільки має можливість випробовувати свою зброю, отримувати бойовий досвід та зміцнювати свої позиції з міжнародним союзником.

Оцінки свідчать, що Пхеньян надав близько половини боєприпасів більшого калібру, що були використані у цьому році, включаючи понад 2 мільйони снарядів. Крім того, було постачено ракети KN-23, які використовувались в численних атаках на Україну минулої зими.

Москва та Пхеньян відкидають інформацію про продаж зброї, але визнають зміцнення своїх зв'язків. Офіційний представник Кремля назвав інформацію про розгортання північнокорейських військ в Україні "ще однією фальшивою новиною".


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua