Поблизу кордону зі Словаччиною затримано депутата, який обвинувачується у діяльності проти України.

Затримано депутата біля кордону зі Словаччиною
Затримано депутата біля кордону зі Словаччиною

Затримали депутата, який виправдовував агресію РФ

Прикордонники у Чопі затримали чоловіка, який виявився депутатом міської ради Черкаської області, його звинувачують у виправданні збройної агресії РФ проти України. Про це повідомила Держприкордонслужба.

Прикордонники зупинили громадянина України, який незаконно намагався перетнути кордон зі Словаччиною. Виявлений прикордонний нарядом поблизу державного кордону, невідома особа зупинилася біля паркану.

Проведення перевірки підтвердило, що затриманий - депутат міської ради Черкаської області, якого звинувачують у злочині, передбаченому статтею Кримінального кодексу "Виправдовування, заперечення збройної агресії РФ проти України".

Депутата доставили до прикордонного підрозділу з метою притягнення до відповідальності за незаконне перетинання кордону України. Затриманого передали правоохоронним органам.

Прикордонники Подільського загону на Одещині разом з правоохоронцями затримали групу чоловіків, які планували нелегально перетнути кордон. За допомогою безпілотника вдалося виявити порушників. Фігуранти намагалися доставити до Молдови 48 чоловіків за 150 тис. грн з кожного.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua