Поблизу Селидового окупанти розстріляли двох полонених захисників.

Померлий від снайпера боєць у лужі крові
Померлий від снайпера боєць у лужі крові

Російські війська розстріляли двох українських полонених поблизу Селидового

Офіс генерального прокурора повідомив, що російські війська на Донеччині вчинили ще один страшний злочин. Вони розстріляли двох українських бійців, яких тримали в полоні. Інцидент стався неподалік від міста Селидового.

За даними прокурора, військовослужбовців захопили 18 жовтня 2024 року о 14:38 годині в районі Покровського. Окупанти захопили їх під час штурму лісопосадки.

«Окупанти, які штурмували лісопосадку поблизу міста Селидове, поклали беззбройних військовополонених обличчям донизу. Вони тримали їх в такому положенні, притискаючи ногами до землі, а через деякий час розстріляли з автоматичної зброї впритул»

Правоохоронці нагадують, що вбивство полонених вважається важким міжнародним злочином та грубим порушенням Женевських конвенцій.

Донецька обласна прокуратура розпочала досудове розслідування щодо цього злочину. За фактом нападу на життя полонених українських військовослужбовців порушено кримінальне провадження за статтею 438 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Раніше, при розслідуванні ‌іншого випадку вбивства полонених російськими військовиками, було виявлено, що Росія часто повертає розчленовані тіла українських полонених, щоб стерти сліди жорстокого поводження з ними.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що загалом з полону Росії вдалося повернути 3767 українок і українців.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua