Поблизу Торецька загинув 21-річний розвідник. Згадаймо Олексія Калінчука.

21-річний розвідник Олексій Калінчук
21-річний розвідник Олексій Калінчук

Щодня о 9 ранку українці вшановують жертв російсько-української війни. Сьогодні ми віддали шану Олексію Калінчукові, українському воїну, який загинув, захищаючи нашу країну.

20 жовтня відбулося прощання з Олексієм Калінчуком у селі Шепіївка Іванівської громади. Він загинув поблизу міста Торецьк у Донецькій області. Калінчук був розвідником і приналежав до 120-го окремого розвідувального батальйону.

Олексій Калінчук був тільки 21-річним і мав багато перед собою. Його супроводжували квіти і сльози на останньому шляху.

Колишні вчителі Шепіївської загальноосвітньої школи зібралися, щоб віддати шану своєму колишньому учневі. Вони згадали Олексія як талановитого і активного хлопця. Всіх зворушила вістка про його загибель.

Люди з різних сіл по дорозі прощального кортежу також прийшли вшановати Олексія Калінчука. Вони клали квіти на дорогу, якою проїхав кортеж. В жигалівському селищі навіть утворився коридор шани для воїна.

Олексій жив на вулиці, яку назвали на честь одного з його сусідів, який також загинув у війні. Ці двоє героїв поховані поруч.

На прощанні з Олексієм промовив священник Православної Церкви України. Церква Московського патріархату надала свою церкву для проведення церемонії.

Олексій готувався до призову на військову службу у Тульчинському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою. Він вирішив стати захисником рідної країни, коли Росія агресивно напала на Україну.

Ми не забуватимемо героїв, які віддали своє життя за свободу та незалежність України. Вшановуючи їх пам'ять, ми міцнимо національну скорботу.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua