Подвиг, достойний кінострічки: морпіхи пожертвували собою, щоб врятувати поранених побратимів.

Морпіхи пожертвували собою для поранених
Морпіхи пожертвували собою для поранених

У бійців 36-ї бригади морської піхоти, які знаходяться в Курській області РФ, сталася вразлива ситуація, але вони зробили неймовірний вчинок, який заслуговує на кіноекран, повідомляє моніторинговий проєкт DeepState.

Дев'ять морських піхотинців взяли позиції, щоб прикрити евакуацію поранених українських військових з Любимівки, але їх оточили російські сили.

За словами проєкту, "бійці вирішили підкинути себе під вогонь артилерії, і на їхню позицію були випущені артилерійські снаряди, включаючи американські касетні боєприпаси. Будинок, де знаходилися хлопці, був попаданням, і він загорівся".

Через деякий час дев'ять воїнів вибралися з оточення. "Всі живі та змогли допомогти іншим пораненим... Ми пишаємося ними і сподіваємося, що герої отримають відзнаки", - зазначає DeepState.

Раніше ЗСУ зруйнували російський підрозділ, який відомий своїми знущаннями над українськими військовими в Курській області.

Також зміни відбуваються щогодини в Курській області. Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський відвідав військові частини та підрозділи, які діють на Сумщині та у Курській області, і прийняв рішення, спрямовані на запобігання діям ворога і завдання йому максимальних втрат.

Українські десантники також нейтралізували підрозділ російських морських піхотинців в Курській області.

За даними аналітиків Інституту вивчення війни (ISW), окупанти активно діють на Донеччині та на Куп'янському напрямку в Курській області.

Також варто зазначити, що контроль Збройних сил України над частиною Курської області змусив Росію до частіших обмінів військовополоненими з Україною, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua