Погода в Україні різко зміниться: синоптики попереджають про небезпечні явища .

Небезпечні явища на небі
Небезпечні явища на небі

Очікується дощ та заморозки

12 жовтня на багатьох територіях України очікується значна кількість дощів. Водночас у західних областях будуть заморозки на поверхні землі. Про це повідомив Український гідрометеорологічний центр разом з синоптичкою Наталкою Діденко.

За прогнозами Укргідрометцентру, 12 жовтня в Чернігівській, Черкаській, Кіровоградській, Миколаївській областях, а також вночі і в Київській, Одеській областях будуть значні дощі (І рівень небезпечності, жовтий).

Також, 12 жовтня вночі у Волинській, Рівненській, Львівській областях будуть заморозки на поверхні землі (I рівень небезпечності, жовтий). А 13 жовтня вночі у Волинській, Львівській, Рівненській, Тернопільській та Івано-Франківській областях очікуються сильні заморозки в повітрі (II рівень небезпечності, помаранчевий).

Різка зміна температури

Наталка Діденко зазначила, що 12 жовтня на заході, півночі та в багатьох центральних областях температура повітря буде +10, +15° протягом дня. У східних областях, в Криму, на південному сході та на Дніпропетровщині буде тепліше: +19, +23°. Але 13 жовтня тут також похолоднішає.

Синоптичка попереджає киян про різке похолодання до +10, +12° та дощову погоду в суботу. Особливо сильні дощі очікуються вночі та вранці.

Нагадаємо, що ввечері 10 жовтня було помітне полярне сяйво в деяких регіонах України. Причиною його появи став потужний спалах на Сонці 8 жовтня.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua