Похолодання та навіть мокрий сніг: якою буде погода в останній день вересня.

Похолодання та мокрий сніг
Похолодання та мокрий сніг

Погода в Україні

30 вересня погода в Україні буде різною між західними та східними регіонами.

Прогноз погоди від Укргідрометцентру показує, що західна частина країни, Житомирська та Вінницька області очікують хмурої погоди та дощів. Вночі найбільші опади будуть у Чернівецькій, Івано-Франківській, Тернопільській та Хмельницькій областях. Температура повітря в цих регіонах буде прохолодною: вночі 4-9 градусів, а вдень 8-13 градусів. На високогір'ї Карпат буде дощ з мокрим снігом при температурі від 0 до 5 градусів.

У східній та південній частині України очікується комфортна погода з мінливою хмарністю. Окрім Київської та Чернігівської областей, де вночі можливі короткочасні дощі, в цих регіонах не очікуються опади. Температура повітря буде вищою: вночі 9-14 градусів, а на узбережжі морів до 16 градусів. Вдень температура підніметься до 20-25 градусів. Але у більшості північних областей буде прохолодно: вночі 6-11 градусів, вдень 14-19 градусів тепла.

У всій країні очікується сильний вітер. На півночі він буде північним, а на півдні та сході - східним, зі швидкістю 7-12 метрів за секунду. На деяких місцях пориви вітру можуть досягати 15-20 метрів за секунду.

Погода в Києві та Київській області

30 вересня прогнозують мінливу хмарність у столичному регіоні. Вночі можливий короткочасний дощ, але вдень очікується суха погода.

Вітер у столичному регіоні буде північним, 7-12 метрів за секунду, з поривами до 15-20 метрів за секунду деякими районами області.

Температура повітря в Київській області вночі буде 6-11 градусів, а вдень підніметься до 14-19 градусів. В Києві температура буде трохи вищою: вночі 9-11 градусів, а вдень 17-19 градусів тепла.

Синоптики раніше попередили про наближення осені та перші заморозки в Україні.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua