Показ фільму «Росіяни на війні» у Торонто спричинив масштабні проукраїнські протести.

Показ фільму «Росіяни на війні» у Торонто - протести.
Показ фільму «Росіяни на війні» у Торонто - протести.

Протести під стінами найбільшого залу Торонтського Міжнародного кінофестивалю відбулися проти показу фільму "Росіяни на війні" російської режисерки Анастасії Трофімової. Протести відбулися після того, як Україна заявила про пропагандистський характер фільму і вимагала його виключення з програми фестивалю.

Згідно з повідомленням, режисерка вийшла перед аудиторією після фінальних титрів і розповіла, як почала знімати фільм без згоди керівництва. Канадці реагували на це аплодисментами та сміхом.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Anna Palenchuk (@anna_palenchuk)

З звіту Паленчук випливає, що зала була напівпорожньою, оскільки багато квитків викупила українська громада. Під час показу протести проводилися, а учасники вимагали скасування показу фільму.

Після показу режисерка знічев'я не згадала про Україну або військові злочини Росії, що спричинило додаткову критику з боку української спільноти.

Цей фільм також спричинив критику з боку України під час Венеційського кінофестивалю. Міністерство закордонних справ України засудило показ фільму та закликало до його скасування в Торонто.

Нагадаємо, що фільм "Росіяни на війні" все ж буде показаний на Кінофестивалі у Торонто.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua