Politico: РФ використовує Telegram для зв'язку на полі бою і організації диверсій.

Російські бойовики використовують Telegram
Російські бойовики використовують Telegram

За допомогою Telegram російські військові утримують зв'язок на полі бою, оскільки вони мають проблеми зі своєю власною системою безпечного зв'язку. Російський Telegram також використовується для вербування диверсантів та поширення пропаганди. Про це повідомляє Politico.

Практично затримали начальника зв'язку російської армії

За словами одного з російських військових блогерів, Дурова затримали. Інший блогер повідомив, що російські фахівці працюють над альтернативою Telegram, але Головне управління зв'язку російської армії не виявило інтересу до отримання такої системи.

Росіяни все роблять через Telegram. Вони вербують агентів і людей для протидії. Сьогодні в Україні популярна кампанія з вербування людей, які б палили українські військові автомобілі. І це досить успішно. З його допомогою вони координують свої військові дії

Так розповів Назар Токар, керівник групи активістів-розслідувачів Kremlingram, який вивчає безпеку Telegram і його зв'язки з Кремлем.

Навіть після того, як Кремль обмежив доступ до багатьох інших соціальних мереж, Telegram залишився доступним в Росії. Так сталося навіть після того, як Дуров втік з Росії в 2014 році через вимоги Кремля отримати доступ до даних його попередньої соціальної мережі Вконтакте про українських протестувальників.

На думку Токара, Telegram є набагато важливішим для Росії, ніж для України.

Я думаю, що росіяни панікують, тому що вони намагаються передбачити можливі наслідки для свого важливого засобу комунікації та намагаються захистити себе та видалити звідти інформацію. Але все залежатиме від уряду Франції та судів - чи посадять вони Дурова, чи домовляться і відпустять його, а він у відповідь надасть їм якусь інформацію - ми поки не знаємо

Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua