Польща продовжила дію буферної зони на кордоні з Білоруссю.

Продовження буферної зони на кордоні
Продовження буферної зони на кордоні

Польща продовжує буферну зону на кордоні з Білоруссю

Міністерство внутрішніх справ Польщі підписало указ про продовження дії буферної зони на кордоні з Білоруссю на ще 90 днів.

"Ця зона принесла вже конкретні і позитивні результати. Вона спрямована, перш за все, проти контрабандистів, які переправляють людей через кордон", - пояснив міністр Томаш Семоняк, обґрунтовуючи своє рішення.

Буферна зона включає у себе частину польсько-білоруського кордону довжиною більше 60 км, яка простягається через постів у Наревці, Біловежі, Дубичах Церковних та Черемсі.

Заборона на перебування у цій зоні діє з 13 червня 2024 року. Вона була введена після чисельних спроб мігрантів перетнути кордон та низки насильницьких актів, один з яких призвів до загибелі військовослужбовця.

Недавно самопроголошений президент Білорусі Александр Лукашенко заявив, що Білорусь не буде перешкоджати мігрантам, які бажають потрапити до ЄС, і навіть підтримуватиме їх. Він вважає це відповіддю на санкції Європи.

Зокрема, 5 вересня було повідомлено, що польські прикордонники затримали підозрюваних у причетності до організованої злочинної групи, яка займалася нелегальною міграцією з Білорусі до Польщі.

Джерело: Європейська правда


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua