Польща шукає нові технології для виробництва боєприпасів.

Технології виробництва боєприпасів у Польщі
Технології виробництва боєприпасів у Польщі

Польські оборонні компанії зосереджуються на отриманні нових технологій для збільшення виробництва боєприпасів. Про це повідомляє Polskie Radio.

Голова Польської групи озброєнь, Кшиштоф Трофіняк, заявив, що Польща планує збільшити виробництво боєприпасів протягом двох із половиною років. Для цього необхідні значні інвестиції та співпраця державних і приватних компаній.

Одним із найбільших викликів для польської оборонної промисловості є відсутність потрібних виробничих потужностей та технологій. Після кризи на Україні стало очевидною необхідність у збільшенні виробництва боєприпасів.

Головний Фокус польського оборонного сектора буде спрямований на розширення виробничих можливостей у наступні роки.

Проте для цього необхідні нові технології. Кшиштоф Трофіняк наголосив на важливості отримання нових технологій та співпраці в цій галузі.

Першочерговим завданням Польщі є збільшення виробництва артилерійських снарядів калібру 155-мм для потреб армії.

Основна мета полягає в тому, щоб мати достатній запас боєприпасів на складах та можливість незалежного виробництва протягом 8 років. Про це повідомив член правління Польської групи озброєнь Мацей Ідзік.

Попит на артилерійські снаряди калібру 155-мм різко зросла після конфлікту на Україні в лютому 2022 року. Частину снарядів Польща відправила своїм українським союзникам. Однак, країна не має власних виробничих потужностей, тому збирає снаряди з закуплених компонентів.

Висновок

Польща активно працює над отриманням нових технологій для збільшення виробництва боєприпасів. Головна мета - мати достатній запас снарядів на складах та можливість незалежного виробництва. Збільшення виробництва артилерійських снарядів калібру 155-мм є пріоритетом для Польщі. Попит на ці снаряди різко зросла через ситуацію на Україні. Але для цього країні потрібні значні інвестиції та співпраця державних і приватних компаній для забезпечення потрібних технологій та виробничих потужностей.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua