Польща відчуває брак робочої сили через скорочення міграції з України.

Польща - брак робочої сили
Польща - брак робочої сили

Польські компанії мають проблеми зі знаходженням працівників, особливо в галузях будівництва, виробництва, транспорту та логістики. Це сталося через антиміграційну політику уряду та зменшення міграції з України та Білорусі. Про це повідомляє Rzeczpospolita.

Заступник міністра Мацей Дущик заявив, що кількість іммігрантів у Польщі майже досягла межі, встановленої національними можливостями для їх інтеграції. Це стосується як кількості іноземних працівників, яких Польща може прийняти, без наслідків для суспільства, так і проблем з житлом, медичним обслуговуванням та навчанням прибулих.

У Польщі працюють 1,16 млн іноземців, що в 11 разів більше, ніж 10 років тому. Економісти стверджують, що можливості для додаткового припливу іноземних працівників вже обмежені.

За офіційними даними, кількість українських компаній у Польщі значно збільшилася. Було створено понад 60 тис. нових компаній, які керуються українцями.

Економічний інститут Польщі підтверджує активність українських підприємців, що прибули до країни. Найпопулярніші галузі - будівництво, телекомунікаційна діяльність та послуги.

Українські біженці стали не лише потребою для Європи, але й сприяють її економічному росту. Згідно з даними Організації з економічного співробітництва і розвитку, українські біженці додали додаткового внеску до зростання ВВП Чехії, Польщі, Естонії, Угорщини, Латвії, Словаччини, Литви та Румунії.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua