Польща вводить режим надзвичайного стану через повені .

Потоп в Польщі - надзвичайний стан
Потоп в Польщі - надзвичайний стан

Прем'єр-міністр Польщі оголосив режим стихійного лиха через повені

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск повідомив, що ввели режим стихійного лиха через повені, які сталися на півдні країни. Він поділився цією новиною у своєму обліковому записі в соцмережі Twitter.

«Після консультацій з компетентними міністрами та службами я доручив підготувати розпорядження Ради міністрів щодо запровадження режиму стихійного лиха», – зазначив Туск.

У результаті повені постраждали Сілезьке та Нижньо-Сілезьке воєводства на півдні та південно-західній частині Польщі. Річка Ниса переповнилася через сильні дощі. В окремих районах зруйнувалися мости, або жителі були евакуйовані гвинтокрилами.

Негода також призвела до повеней в Австрії, Чехії та Румунії. Наприклад, у Чехії повені спровокували тривалі дощі, які тривають з 12 вересня.

Без електрики залишилось близько 260 тисяч будинків через негоду, приблизно 1,9 тисячі осіб були евакуйовані. Залізничне сполучення у Моравсько-Сілезькому регіоні було майже повністю зупинено.

У місті Глухолази в Польщі повінь зруйнувала міст. Місцеві влади закликають мешканців евакуйовуватися. За даними засобів масової інформації, вода пройшла через насипи на тимчасовому мосту через річку Бяла Глухоляска, що призвело до руйнування мосту.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua