Помер легенда кіно Ален Делон.

Фото легенди кіно Ален Делон
Фото легенди кіно Ален Делон

Помер французький актор Ален Делон

У віці 88 років помер легендарний французький актор Ален Делон. Про це повідомили троє його дітей у коментарі для Agence France-Presse.

Ален Делон був відомим актором, який свою кінокар'єру розпочав у 1957 році. Він став одним із найвідоміших акторів в європейському кінематографі. Серед його найвідоміших робіт можна назвати фільми "На яскравому сонці", "Рокко та його брати", "Леопард", "Нескорений", "Самурай" і "Сицилійський клан". Особливо популярними були його образи гангстерів. Ален Делон був визнаний не тільки в Європі, а й у США та Азії, хоча ніколи не знімався в Голлівуді.

У 2017 році актор оголосив про завершення кінокар'єри. Його остання велика поява відбулася у 2019 році на Каннському кінофестивалі, де він отримав почесну "Золоту пальмову гілку".

Здоров'я Алена Делона погіршувалося, особливо після інсульту, який він переніс у 2019 році. Актор рідко залишав свій маєток і переважно проводив час там.

Алена Делона українці пам'ятатимуть не лише як відомого актора, а й як підтримувача країни у часи війни. Він був активним у своїх висловлюваннях на підтримку України і взяв участь у спільному інтерв'ю з президентом Володимиром Зеленським. Також він читав твори Тараса Шевченка в телевізійній програмі.

За свою підтримку України Делона нагородили орденом "За заслуги". Представники українського посольства в Франції відзначили важливість такої підтримки з боку впливової фігури світового кінематографа.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua