Поповнив однією купюрою криптогаманець на майже 500 тис. грн: у Грузії затримано українця.

Затриманий українець з криптогаманецькою сумою
Затриманий українець з криптогаманецькою сумою

Громадянина України, який поповнив свій криптогаманець на $11,5 тис. за допомогою однієї 100-доларової купюри, затримали в Тбілісі. Про це повідомила пресслужба МВС Грузії, пише NewsGeorgia.

Зловмисник використовував спеціальну ламіновану купюру з зображенням 100 доларів для поповнення криптогаманця через криптомати у Тбілісі. В результаті, на його гаманець було зараховано 30,9 тис. грузинських ларі.

Поліція затримала зловмисника і зняла з нього маску і рукавички. Було зареєстроване досягнення його особи. Після затримання вилучили незаконно надану криптовалюту, а також маску і рукавички, які виступають речовими доказами.

Ведеться розслідування щодо великого крадіжки, за яку передбачена покарання до 10 років ув'язнення.

Зменшення ціни біткоїна

На початку серпня ціна біткоїна спадла до мінімуму протягом останніх п'ятьох місяців через загальне зниження на фінансових ринках у зв'язку з побоюваннями щодо сповільнення економічного зростання в США. Це знизило інтерес до ризикованих інвестицій.

Затримання у Києві

У Києві правоохоронці затримали чотирьох підозрюваних у вбивстві іноземця за Bitcoin. Зловмисники планували викрасти власника Bitcoin, яких вартість становила майже 7 млн грн.

Поліція стверджує, що зловмисники ретельно спланували цей злочин. Вони встановили адресу проживання потерпілого і зачекали його поруч. Після того, як він повернувся додому, злочинці побили його, силоміць затягнули до автомобіля і вивезли до загубленої будівлі в Київській області.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua