Попри перемогу жіноча збірна України з футзалу не кваліфікувалась на чемпіонат світу.

Жіноча збірна України з футзалу
Жіноча збірна України з футзалу

Українська збірна з футзалу перемогла Чехію, але не змогла пройти кваліфікацію на чемпіонат світу 2025 року. За даними "Суспільного Спорту", для виходу в елітний раунд відбору, Україна повинна була зайняти перше місце в групі. Збірна перебувала на третьому місці з трьома очками, програвши Франції 3:1 і перемігши Північну Ірландію 6:0.

Після двох турів Франція та Чехія ділили перше місце з по чотири очки. Незалежно від цього, українській команді все ще були шанси пройти в другий раунд відбору на чемпіонат світу. Для цього Україна повинна була перемогти Чехію, а Франція не повинна була перемогти Північну Ірландію.
Франція перемогла Північну Ірландію 5:2, тим самим Україна втратила можливість пройти до елітраунду. Українська збірна зіграла проти Чехії. Забитими голами відзначилися Анастасія Кліпаченко та Юлія Костюк у першому таймі, а Дар'я Ковшик та Ірина Дубицька у другому. Збірній України не вдалося зберегти "сухий рахунок", пропустивши з пенальті. У підсумку, Україна посіла друге місце в групі, але не буде представлена на чемпіонаті світу-2025.

Також можна пригадати, що збірна України перемогла Францію у матчі за третє місце на чемпіонаті світу-2024 з футзалу. Українські футзалісти перемогли з рахунком 7:1.

Збірна України з футзалу розгромила збірну Венесуели з рахунком 9:4 в чвертьфіналі Чемпіонату світу-2024 з футзалу. Це перше заплив українців до четвірки найкращих команд світу з 1996 року.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua