"Поставте себе на місце нашого народу": Генпрокурор Костін висловився про “компроміси з РФ”.

Генпрокурор Костін висловився про компроміси з РФ
Генпрокурор Костін висловився про компроміси з РФ

Генпрокурор пропонує уникати компромісів з Росією

Генеральний прокурор України, Андрій Костін, закликав обережно ставитися до обговорення можливих компромісів з Росією щодо українських територій.

"Деколи простіше радити іншим, українським людям. Вони мають запитати тих, хто пережив жертви та хто вижив під час війни, що вони думають про компроміси", - підкреслив Костін.

За словами генпрокурора, важливо забезпечити справедливість для досягнення стабільного миру. Костін зазначив, що міжнародні правосудні органи, такі як Міжнародний кримінальний суд та їхні ініціативи, є важливою підтримкою для України.

Під час зустрічі з почесним спікером Палати представників Конгресу США, Ненсі Пелосі, Костін подякував їй за підтримку і рішучість у захисті справедливості та демократії.

Зокрема, обговорювалося питання відповідальності за воєнні злочини Росії в Україні. Костін повідомив, що вже задокументовано понад 139 тисяч таких злочинів з початку російської агресії.

Необхідність розслідування та покарання винних

Генпрокурор наголосив, що важливо реєструвати всі злочини, розпочати кримінальні переслідування та домогтися справедливості незалежно від того, скільки часу це займе.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua