Повернувся в Україну з золотом. Як дружина та син зустрічали «Полтавського танка» Хижняка.

Дружина та син зустрічають Хижняка
Дружина та син зустрічають Хижняка

Український боксер Олександр Хижняк повернувся до Києва після своєї перемоги на Олімпійських іграх-2024 в Парижі. Він виборов "золото" та отримав титул олімпійського чемпіона.

Спортсмена зустріли на вокзалі у Києві його рідні, друзі та фанати, які вболівали за нього на цих олімпійських іграх. До нього також прийшла його дружина з маленьким сином.

Олександр Хижняк став четвертим українцем, який здобув золоту медаль у боксі на Олімпійських іграх. Останніми перед ним це вдалося Василю Ломаченку та Олександру Усику в 2012 році.

Олександр Хижняк народився й живе у Полтаві. Його прізвисько - "Полтавський танк" через його стиль бою. Його тренер - його батько Олександр Хижняк-старший.

В 1/8 фіналу Хижняк переміг боксера з Бахмута, який представляв Угорщину.

В 1/4 фіналу український боксер впевнено переміг бразильця Вандерлея Перейру.

У півфіналі полтавському боксеру вдалий поєдинок і важку перемогу над кубинцем Арленом Лопез Кардоною. У першому раунді українець мав перевагу, але судді дивно віддали його перемогу кубинцю. Але Хижняк продовжив битися на високому рівні і здобув підсумкову перемогу.

У фіналі полтавець переміг казахстанця Нурбека Оралбая. Бій був досить складним для Олександра. Перед останнім раундом рахунок був нічийним. Але Хижняк впевнено виграв третій раунд і здобув олімпійське золото.

На попередніх Олімпійських іграх в Токіо, Хижняк став срібним призером. У фіналі він повністю контролював бій проти бразильця Єбера Соузи і був на шляху до перемоги. Проте, в третьому раунді він отримав нокаутируючий удар і після падіння рефері не дозволив йому продовжувати бій.

Літні Олімпійські ігри 2024 року проводяться в Парижі та інших містах Франції. На цих іграх також вперше представлений брейкданс як олімпійський вид спорту.

Церемонія відкриття відбулася за межами стадіону на площі Трокадеро. Це був перший раз в історії Олімпійських ігор, коли відкриття відбулося поза стадіоном.

Парад націй пройшов по Сені на човнах, показуючи культурні елементи та визначні пам'ятки Парижа. Режисером церемонії був Тома Жоллі.

Олімпіада-2024. Медальний залік


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua