Повітряні сили відзвітували про збиті цілі під час нічної атаки РФ.

Збиті цілі під час нічної атаки РФ
Збиті цілі під час нічної атаки РФ

У ніч на 14 серпня 2024 року окупанти вчинили атаку на Україну за допомогою ракет і безпілотників. Командувач Повітряних сил Микола Олещук повідомив, що було збито 17 "Шахедів".

Зазначається, що ворожі сили випустили дві керовані ракети Х-59/69 з повітряного простору Білгородської області та 23 безпілотники типу "Shahed" з районів Чауда, Крим, Єйськ і Курськ.

Збито 17 ворожих безпілотників в різних областях, зокрема: Миколаївській, Черкаській, Кіровоградській, Київській, Запорізькій, Сумській, Харківській та Житомирській. У цій боротьбі брали участь мобільні вогневі групи Сил оборони, авіація, зенітні ракетні підрозділи та засоби РЕБ.

Нагадаємо, що в ніч на 14 серпня в Києві та деяких областях України було оголошено повітряну тривогу через загрозу безпілотників.

Варто зазначити, що українські війська недавно зміцнили свої позиції на південь від Сіверська та наблизилися до Спірного. ЗСУ також трохи продовжили свої позиції на заході Запорізької області.

Також варто відзначити, що винищувач Повітряних сил ЗСУ вперше атакував позиції росіян у Курській області. Наш Су-27 наніс удар по командному пункту росіян у селищі Тьоткіне, розташованому за кілька кілометрів на північ від лінії фронту.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua