Права доведеться міняти всім: на водіїв в Україні чекають нові обмеження.

Додаткові обмеження для водіїв в Україні
Додаткові обмеження для водіїв в Україні

Україна готується впровадити нові обмеження стосовно терміну дії водійських посвідчень. Законопроект №8082, який пропонує скоротити цей термін, готується до розгляду в Верховній Раді України.

Зараз посвідчення водія виділяються на 30 років. Однак група депутатів пропонує змінити цю практику і зменшити термін дії нових посвідчень до 10 років. Також запропоновано, щоб діючі посвідчення стали недійсними після 2033 року.

Обмін посвідчень, виданих вперше, можна буде здійснити через два роки, якщо водій не порушив правила дорожнього руху більше двох разів. Якщо ж порушень було три або більше, водій повинен скласти як теоретичний, так і практичний іспит.

Також законодавці пропонують суворіші правила для тих, хто не обміняв прострочені посвідчення. Якщо водій не продовжив свої посвідчення вчасно, йому доведеться перескласти теоретичний та практичний іспити в територіальному органі МВС.

Метою таких змін є підвищення компетентності водіїв та покращення безпеки на дорогах. Крім того, ініціатива спрямована на зроблення контролю за фізичним та психологічним станом водіїв більш жорстким.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua