Президент Ірану склав присягу під скандування "Смерть Америці та Ізраїлю".

Президент Ірану склав присягу під скандування 'Смерть Америці та Ізраїлю'
Президент Ірану склав присягу під скандування 'Смерть Америці та Ізраїлю'

Масуд Пезешкіан став президентом Ірану

Масуд Пезешкіан став президентом Ірану після перемоги на виборах та склав присягу. Він обіцяв покращити зв'язки країни зі світом і послабити обмеження соціальних свобод усередині країни. Промову новий президент произніс на засіданні парламенту у присутності іноземних посадовців. "Ми будемо продовжувати конструктивну і ефективну взаємодію зі світом, засновану на гідності, мудрості та доцільності", - заявив Пезешкіан. Його перемога викликає надії на поліпшення відносин Ірану з Заходом, що може призвести до зниження напруги в ядерному протистоянні зі світовими державами.

Резонанс при зустрічі нового президента Ірану

Однак нового президента Ірану зустрічають на тлі збільшення напруженості на Близькому Сході через конфлікт між Ізраїлем та ХАМАС в секторі Гази, а також бойові дії з Хезболлою в Лівані, що є союзником Ірану. Іран звинуватив США у підтримці ізраїльського насильства в Газі. Пезешкіан наголосив: "Ті, хто постачає зброю, яка вбиває дітей, не можуть навчати мусульман людяності". Ці слова він висловив під час скандування "Смерть Америці" і "Смерть Ізраїлю".

На церемонії присутні були лідери ХАМАСу та Ісламського джихаду, а також представники підтримуваного Іраном руху хуситів з Ємену та ліванської Хезболли.

Джерело: РБК-Україна


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua