Президентка Молдови позбавила громадянства проросійського політика.

Президентка Молдови позбавила громадянства проросійського політика - фото
Президентка Молдови позбавила громадянства проросійського політика - фото

Президентка Молдови Мая Санду вирішила позбавити громадянства Олександра Калініна, лідера проросійської Партії регіонів і Конгресу молдавських діаспор у Росії. Вона видала відповідний указ через те, що Калінін порушив закон про громадянство, який забороняє громадянам приєднуватися до збройних сил інших країн.

У 2016 році Калінін став головою молдовської Партії регіонів. У 2020 році він почав збирати підписи для своєї кандидатури на президентських виборах, але відмовився від цього пізніше. Зрозуміло, що він відкрито підтримує вторгнення Росії в Україну і проводить акції на підтримку російських солдатів. Крім того, він збирає взуття і теплий одяг для окупованої Луганської області.

Євросоюз і Канада раніше включили Калініна до своїх санкційних списків через його спроби дестабілізувати ситуацію в Молдові. Останнім часом влада Молдови також заявила про загрозу, яку Росія становить для їх національної безпеки. Кишинів також планує переглянути формат російської миротворчої місії в Придністров'ї та евакуювати нелегальних російських військових з території Молдови.

Наразі партія "Шанс", яка пов'язана з проросійським політиком Іланом Шором, була виключена з місцевих виборів, запланованих на 5 листопада.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua