Прибережні води Криму під загрозою екологічної катастрофи - експерт.

Забруднення Прибережних вод Криму
Забруднення Прибережних вод Криму

Стан прибережної території Чорного моря в Криму наближається до екологічної катастрофи

Голова правління ГО "Українська природоохоронна група" Олексій Василюк повідомив, що стан прибережної території Чорного моря в окупованому Криму погіршується і може спричинити екологічну катастрофу. Багато військових суден, що перебувають біля Кримського узбережжя, зруйнували глибоководні скиди стічних вод, що призвело до серйозного забруднення моря. У зв'язку з цим, окупанти заборонили людям використовувати пляжі у багатьох містах південного узбережжя Криму.

"У Криму стан прибережної території моря наближається до екологічної катастрофи. Величезна кількість військових суден, які постійно перебувають біля Кримського узбережжя, зруйнували глибоководні скиди стічних вод. Масштаби забруднення моря настільки великі, що навіть окупанти в багатьох містах південного узбережжя Криму заборонили людям користуватися пляжами", - заявив Василюк.

Згідно з його словами, природі Криму завдали значний збиток проведення систематичних військових навчань окупантів. Ці навчання відбулися на території Опукського природного заповідника в Керченському півострові і призвели до пошкодження гірської місцевості заповідника, яка стала мішенню для ракетних ударів.

Також будівництво Керченського мосту негативно вплинуло на природу Криму. Забудова мосту перекрила Керченську протоку, яка є важливим місцем для дельфінів та риби, що мігрує з Азовського моря до Чорного моря.

Природа Криму також страждає від сучасної забудови і будівництва нових військових баз на півострові. Будівництво траси "Таврида" призвело до руйнування природних територій, курганів і археологічних об'єктів. Ця траса стала перепоною у природі Керченського півострова, а біля останніх кілометрів траси було вирубано найбільше лісів.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua