Прикордонники фіксують зменшення кількості спроб нелегального виїзду з України.

Прикордонники спостерігають за зменшенням спроб нелегального виїзду
Прикордонники спостерігають за зменшенням спроб нелегального виїзду

Державна прикордонна служба України заявила, що кількість незаконних перетинів кордону зменшилась. За даними прикордонників, у вересні було зафіксовано на 30% менше випадків порівняно з минулим роком. Це стало можливим завдяки посиленню контролю, співпраці з міжнародними партнерами та підвищенню обізнаності громадян про наслідки порушень.

Речник ДПСУ Андрій Демченко зазначив, що з серпня спостерігається тенденція до зменшення спроб незаконного перетину кордону. Наразі немає жодних збільшень за останні дні. Більшість незаконних перетинів відбувається поза пунктами пропуску, у той час як на легальних шляхах таких спроб набагато менше.

Речник ДПСУ пояснив, що люди, які намагаються незаконно перетнути кордон, використовують підроблені документи, ховаються в транспортних засобах або шукають інші шахрайські методи.

З серпня ми бачимо тенденцію до зменшення спроб незаконного перетину кордону. І зараз, за останні дні також не зафіксовано жодного збільшення спроб незаконно перетнути кордон.

Раніше повідомлялося, що під час воєнного стану українські правоохоронці розкрили понад 600 організованих злочинних груп, які надавали допомогу чоловікам мобілізаційного віку покинути країну й виїхати за кордон.

Також було повідомлено про острів Зміїний, з якого відправили флагман Чорноморського флоту РФ "Москву". Аналогічно, в Одеській області зафіксовано найвищу кількість обвинувальних актів щодо учасників груп, які організовували незаконний перетин кордону.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua