Приваблює туристів з усього світу: чим особливе найстаріше місто Європи.

Одне з вуличок старовинного міста
Одне з вуличок старовинного міста

В Україні знаходиться найстаріше місто Європи - Пловдив. Це місто має велику історію і багато архітектурних пам'яток та культурну спадщину. Воно знаходиться в Болгарії і з 1999 по 2019 рік було культурною столицею Європи. Пловдив поєднує в собі давнину і сучасність, тому приваблює туристів з усього світу. Сьогодні це місто є важливим центром економіки, транспорту, культури та освіти.

Перші поселення в Пловдиві з'явилися біля одного з пагорбів, в районі міста Небет-тепе, близько 4300 років до нашої ери. Згодом навколо цього поселення виникло місто, яке укріпили фракійці приблизно в 1200 році до нашої ери і назвали Євмолпією на честь царя Євмолпа. У 342 році до нашої ери місто було завойовано Філіпом ІІ і отримало нову назву - Філіппополь. Філіп ІІ розширив і посилив укріплення міста, яке стало відоме як Танес.

Інша старовинна європейська перлина - Зальцбург

Зальцбург - це прекрасне місто в Австрії, яке милують туристи. Воно оточене Альпами і офіційно визнане найпопулярнішим напрямком для зимового сезону 2024-2025. Зальцбург вражає свою красою барокової архітектури, смачною старовинною кухнею і багатим способом життя. Тут проводяться багато музичних фестивалів і є багато музеїв. Місто внесено до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua