Призначення Сибіги: Зеленський окреслив ключові напрямки роботи української дипломатії.

Зеленський зустрічається з дипломатами
Зеленський зустрічається з дипломатами

Президент Зеленський розкрив плани української дипломатії та обговорив ситуацію на фронті

У своєму зверненні 10 вересня, на 930-й день з початку російської агресії, Президент України Володимир Зеленський наголосив на основних напрямках роботи української дипломатії та оцінив ситуацію на фронті.

Зеленський оголосив про призначення Андрія Сибіги на посаду міністра закордонних справ України. Основне завдання нового міністра - перетворення української дипломатії для більш активної реакції на виклики.

"Україну мають повністю розуміти в усіх країнах-партнерах, зокрема в Європі. Україна потребує глибоких відносин та співпраці з країнами Латинської Америки, Африки та Азії", - підкреслив Президент.

Зеленський також наголосив на важливості розширення стратегічних зв'язків зі Сполученими Штатами та будівництва стратегічного рівня співпраці з ключовими країнами різних регіонів.

Щодо ситуації на фронті, Президент висловив подяку українським військовим, які тримають оборону на Покровському та Курахівському напрямках. "Рішучість - це головне. Українці мають достатню рішучість. Рішучість наших партнерів повинна бути ще більшою", - підкреслив Зеленський.

Президент підкреслив важливість отримання обіцяних пакетів підтримки від партнерів та закликав до максимальних зусиль кожного дня для перемоги над окупантом.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua