Простій потужностей з випуску автобензину на НПЗ РФ зріс на 71%.

Потужність випуску автобензину зросла в РФ
Потужність випуску автобензину зросла в РФ

Збільшення простою нафтопереробних заводів в РФ

У вересні 2021 року обсяг потужностей бензинових процесів на нафтопереробних заводах (НПЗ) РФ, що зупинені, зріс порівняно з серпнем на 12,8 тис. тонн на добу. Це становить 30,9 тис. тонн на добу у перерахунку на вихід компонентів продукту, зокрема дизельного палива - на 21,2 тис. тонн на добу, до 45,4 тис. тонн на добу. Такі дані наводить Reuters та галузеві джерела.

Зростання простою вторинних потужностей НПЗ у вересні було обумовлено проведенням планових профілактичних ремонтів заводів. У вересні простій бензинових процесів становить 21% від сумарної потужності відповідних установок на НПЗ РФ, у жовтні передбачається зниження до 18% від загальної потужності.

Простій дизельних процесів у вересні збільшився до 15% від їхньої загальної потужності на НПЗ РФ. У жовтні очікується зниження до 14% від загального обсягу. Незважаючи на незначне повернення вторинних потужностей у роботу порівняно з вереснем, нестачі палива на ринку вважаються не ймовірними враховуючи сезонний спад споживання, зауважують трейдери.

Джерело: enkorr

Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua