Путін наказав активно народжувати дітей: несподівана реакція росіян.

Путін, народження дітей, реакція росіян
Путін, народження дітей, реакція росіян

Згідно з даними аналітичної компанії DSM Group, російські громадяни купили найбільшу кількість засобів контрацепції, хоча Путін закликає до багатодітності. Протягом першого півріччя 2024 року аптечні мережі у РФ отримали 19,3 млрд рублів (870,2 млн гривень) від продажу протизаплідних засобів, що є найвищим показником за останні п'ять років. Продаж презервативів і протизаплідних таблеток у мережі аптек "36,6" збільшився на 8% та 10% відповідно, а на маркетплейсі "Здравсіті" продаж контрацептивів зрос на 22%. Це може бути пов'язано з економічною ситуацією в країні, яка змушує росіян відкладати народження дітей, зауважує Микола Беспалов, директор з розвитку компанії RNC Pharma. Народжуваність у Росії продовжує зменшуватися, незважаючи на вимоги Путіна щодо багатодітності. Кількість народжених дітей знизилася на 3% порівняно з минулим роком, коли Росія мала найнижчу народжуваність з 1999 року.

За століття зростання чисельності населення до 600 млн осіб Росія планує заборонити аборти, пропагувати багатодітні сім'ї і відновити "традиційні для російського народу цноти і чесноти", як вказано у Наказі XXV Всесвітнього російського народного собору "Сьогодення та майбутнє Російського світу" Російської православної церкви.

Путін оголосив про запуск національного проєкту "Сім'я", оскільки бідність, зокрема бідність багатодітних сімей, є одною з найбільших проблем у РФ, яка стосується понад 9% населення.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua