Путін віддав наказ на килимові бомбардування у Курській області: що кажуть ЗСУ.

Путін наказав на бомбардування Курської області
Путін наказав на бомбардування Курської області

За фото, опублікованому в мережі, Володимир Путін наказав здійснити бомбардування Курської області. Про це заявив голова ради резервістів Сухопутних військ України Іван Тимочко.

«Чув інформацію, що вони пробували проводити масовані удари. Результату ще офіційного від нас немає. Те, що з'явилося на картах, – настільки суперечливе, що мені складно оцінити реальність на цьому напрямку. Думаю, що сьогодні-завтра в нас буде більш детальна інформація», – сказав він.

Військові стверджують, що бомбардування РФ на їхній території є "пробою сил".

«Те, що кажуть наші побратими з цього напрямку, то Путін зважився на те, що ми у більшості розуміли, але вважали абсолютно нелогічним, – килимові бомбардування Курщини», – сказав речник.

За словами Тимочка, Росія намагається наростити свої сили для проведення "масштабної операції з витіснення українських сил".

Раніше повідомлялося, що російські сили планують витіснити українські війська з Курської області до початку непогоди.

Українські офіційники зазначили, що Росія активізує свої наступальні операції перед дощовим сезоном.

Існує ймовірність, що російський оперативний план також передбачає відвоювання Курської області. Кілька російських джерел повідомили про початок періоду обмеженої багнистості місцевості з 11 жовтня.

Росія перекинула приблизно 50 тисяч військових в Курську область, послабивши свої позиції на фронті в Україні. Вони також постійно атакують українських військових.

Нагадаємо, 12 жовтня в російському місті Курчатов стався сильний вибух. За попередніми даними, вибух стався в результаті удару безпілотників, що призвело до детонації боєприпасів неподалік від Курської АЕС.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua