Путін виправдовує іранську агресію проти Ізраїлю - ISW.

Путін виправдовує іранську агресію проти Ізраїлю
Путін виправдовує іранську агресію проти Ізраїлю

Путін з противником

У Інституті вивчення війни заявили про те, що Володимир Путін все частіше висловлює негативну думку про Ізраїль і посилює виправдання іранської агресії.

За словами речника Кремля Дмитра Пєскова, Ізраїль завдав удару, у результаті якого загинув Ісмаїл Ганія в Тегерані, з метою зірвати спроби встановити мир на Близькому Сході.

Міністерство закордонних справ Росії відреагувало на смерть Ганії, заявивши, що воно "рішуче засуджує" вбивство та наголосило, що воно сталося під час візиту Ганії до Тегерана на інавгурацію президента Масуда Пезешкіана.
Аналітики зазначають, що МЗС РФ не звинуватило прямо Ізраїль, але заявило, що "організатори цього політичного вбивства" усвідомлювали "небезпечні наслідки", які для всього регіону матиме смерть Ганії.

Аналітики вважають, що рішення Росії публічно звинуватити Ізраїль у дестабілізації мирних перспектив на Близькому Сході та загрожувати йому "небезпечними наслідками" свідчить про зростаючу готовність Росії приєднатися до Ірану у війні проти Ізраїлю.

За звітом Інституту, Путін з початку війни між Ізраїлем та ХАМАСом все частіше висловлює негативну думку про Ізраїль і посилює інформаційні операції, спрямовані на виправдання іранської агресії проти Ізраїлю.

Джерело: Українська правда


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua