Путін все ще може оголосити нову хвилю мобілізації - ISW.

Путін розмається над новою мобілізацією
Путін розмається над новою мобілізацією

Інститут вивчення війни повідомив, що Володимир Путін не має наміру оголосити нову мобілізацію в РФ, але не виключає таку можливість.

Аналітики проаналізували заяву керівника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирила Буданова про те, що РФ бажає завершити війну до початку 2026 року.

Керівник ГУР повідомив, що Кремль вважає 2025 рік поворотним. Нездатність досягти перемоги до початку 2026 року підірве прагнення РФ залишитися світовою супердержавою наступних 30 років.

За словами Буданова, Росія очікує погіршення економічної та соціально-політичної ситуації до середини 2025 року. Також відзначається зростання труднощів з набором особового складу для армії.

ISW подає дані, згідно з якими виплати контрактникам в регіонах РФ зростають і свідчать про збільшення витрат на набір військових.

Буданов заявив, що операція ЗСУ в Курській області та удари України по території РФ деморалізували російське населення і підірвали уявлення про Росію як непереможну державу.

Керівник української розвідки вважає, що зростаючі проблеми примусять Путіна прийняти рішення: розпочати нову мобілізацію або знизити інтенсивність бойових дій в Україні.

ISW вважає, що Кремль прагне підтримувати високий рівень бойових дій.

Залишається невідомим, як Путін відповість на нову кризу, якщо така виникне.

ISW не надає відповіді на це питання через зростання витрат на оборону РФ.

Джерело: РБК-Україна


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua