Радбез ООН боїться виганяти РФ, а її виключили з третьої міжнародної організації омбудсменів – Лубінець.

Радбез ООН боїться виганяти РФ
Радбез ООН боїться виганяти РФ

Російського омбудсмена виключено з асоціації омбудсменів Середземномор'я

На позачерговому засіданні Генеральної Асамблеї Асоціації омбудсменів Середземномор'я було прийнято рішення про виключення російського омбудсмена зі складу цієї організації. Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

За словами Лубінця, це вже третя організація, яка виключила російського представника, першим став Міжнародний інститут омбудсменів у серпні 2022 року, а в квітні 2023 року - Європейська мережа національних захисних інституцій.

"Поки в Раді Безпеки ООН бояться навіть розпочати процедуру виключення РФ, дружна сім'я омбудсманів впевнено діє. Якщо міжнародні організації братимуть приклад, то представники Росії будуть ізольовані й не зможуть поширювати свою пропаганду", - зауважив Лубінець і наголосив, що країна-терорист не повинна мати право голосу на світовій арені.

Інші організації, які також виключили Росію, заявили, що росіяни цинічно порушують міжнародні правові норми, які регулюють ведення війни та захищають цивільне населення.

Звільнені з полону українці повернулися додому

13 вересня, 49 цивільних та військовослужбовців повернулися з російського полону в Україну. Дмитро Лубінець опублікував зворушливі фото звільнених українок та українців.

Раніше Дмитро Лубінець звернувся до ООН та Міжнародного комітету Червоного хреста щодо ймовірного розстрілу українського полоненого окупантами.

Також, уповноважений Верховної Ради з прав людини наголосив, що інцидент із побиттям чоловіка на Закарпатті потребує негайного і неупередженого розслідування.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua