РЕБ, дрони та ракетна програма: Зеленський розповів про пріоритети в галузі озброєнь.

Зеленський розповідає про ракетну програму
Зеленський розповідає про ракетну програму

Забезпечення армії зброєю - головна тема зустрічі Зеленського

Президент України Володимир Зеленський провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача, на якому обговорили основні питання оборони та безпеки країни. Одним з ключових аспектів наради стала гарантія забезпечення армії зброєю та військовою технікою.

Згідно з висловленими Президентом словами, особлива увага була приділена виробництву зброї в Україні, постачанню від партнерів та закупівлям по всьому світу. "Всюди у світі, де є снаряди або техніка, які можуть зміцнити нашу оборону," - підкреслив Зеленський.

Головний командувач Збройних Сил України Олександр Сирський розповів про потреби армії, а урядовці надали інформацію про вже реалізовані можливості та плани на поточний рік. Президент наголосив на важливості розвитку внутрішнього виробництва та підтримки приватних ініціатив у оборонному секторі.

Серед головних напрямків Зеленський виділив виробництво дронів для армії, зазначивши на необхідності постійного збільшення обсягів та адаптації до потреб фронту. "Виробництво має оперативно адаптуватись під потреби фронту та нові можливості застосування наявної в нас зброї," - підкреслив він.

Також було приділено увагу розвитку систем радіоелектронної боротьби (РЕБ) та державній ракетній програмі. Президент підкреслив необхідність збільшення бойового застосування ракетних досягнень України як на фронті, так і в Росії.

Головний командувач ЗСУ також доповів про ситуацію на фронті, зокрема про Курську операцію, яка триває вже третій місяць. "Ми зберігаємо необхідний тиск на Росію на цьому напрямку," - наголосив Зеленський.

Крім того, керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов розповів про процеси в системі противника та вплив України на них. Міністр оборони Рустем Умєров представив деталі співпраці з партнерами.

На закінчення Президент повідомив про застосування двох нових пакетів санкцій: щодо зрадників України та щодо військового виробництва в Росії. Зеленський наголосив на важливості співпраці українських санкцій з міжнародними партнерами.

Нарешті, Президент висловив подяку всім, хто допомагає державі та українському народу, зокрема підкресливши внесок військових у захист країни.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua